Skip to main content
Historie Boerderijcamping Hoeve Kroonen

De boerderij

De grootvader van de eigenaar René Kroonen kwam in 1937 met zijn gezin als pachter deze boerderij bewonen. Het bedrijf was toen een voor Zuid-Limburgse begrippen typisch gemengd bedrijf met melkkoeien, varkens en kippen. Eveneens werden er akkerbouwgewassen geteeld, zoals aardappelen, suikerbieten en granen en waren de weilanden voorzien van hoogstamfruitbomen waaronder de melkkoeien graasden.

Het boeren bedrijf nu

In de loop der jaren heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld. Door de ligging in de nabijheid van het dorp was het echter niet mogelijk om veel vee te huisvesten. Om die reden omvatten de landbouwactiviteiten momenteel nog uitsluitend het telen van akkerbouwgewassen en het fokken van paarden.

De weilanden rondom de boerderij worden begraasd door paarden en zijn aangeplant met hoogstamfruitbomen (appel, peer, kers, pruim en walnoten). De akkers zijn op enige afstand van de boerderij gelegen.

Logo Hoeve Kroonen

De boerderijcamping

Vanaf 1950 werd de boerderij bezocht door recreanten met een tentje of een kleine caravan. In de beginjaren waren hier geen aparte voorzieningen voor aanwezig. Een watertappunt in de koeienstal en een toilet en koude douche op de binnenplaats waren toen voldoende. In de loop der jaren is onze boerderijcamping steeds luxer geworden en deze omvat nu 15 ruime standplaatsen, voorzien van alle gemakken. Op het hele campingterrein zijn stroompunten (6 ampère) en wifi aanwezig. Tevens zijn er 2 watertappunten op het terrein. De sanitaire voorzieningen zijn luxe en bestaan uit een verwarmd sanitair gebouw met in totaal 4 toiletten, 4 douches en afwasvoorzieningen. Tevens is er een binnenaccommodatie aanwezig.

Bekijk de prijzen en de beschikbaarheid van onze boerderijcamping

De vakantiewoningen

In 2019 is het bedrijf uitgebreid met 6 luxe vakantiewoningen in één vleugel van de carréhoeve.

Bekijk de prijzen en de beschikbaarheid van onze vakantiewoningen

boeken & tarieven: Reserveer nu uw appartement